Logo Kogutex d.o.o.


KOGUTEX d.o.o.
Konjščina
HR - 49282
Dragutina Božića 3
+385 49 465 230Menu gif
header

Sudjelovanje u zaštiti zemljopisnog podrijetla ZAGORSKIH MLINACA

Poštovani,

na sjednici Upravnog Odbora Udruge za zaštitu, očuvanje i promociju tradicionalnih zagorskih proizvoda «Tradicija Zagorja» održanoj 14.01.2016., dogovoreno je da se pošalje obavijest svim zainteresiranim građanima i građankama u Hrvatskom zagorju, ali i šire da se uključe u proces zaštite zemljopisnog odnosno geografskog podrijetla ZAGORSKIH MLINACA.

Naša Udruga već sada okuplja gotovo sve proizvođače u Krapinsko-­zagorskog županiji koji se bave izradom mlinaca, a da bi se oni zaštitili potrebno je prikupiti značajan broj materijalnih dokaza u kojima se spominju upravo ZAGORSKI mlinci. Molimo Vas da nam se pridružite u ovom hvale vrijednom projektu za našu regiju te da sukladno vašim mogućnostima oglasite svim zainteresiranim pojedincima koji posjeduju bilo kakav materijalni dokaz kao što je jelovnik, račun, ambalaža, kuharica, recept, rukopis ili nešto slično, u kojem se izričito spominju ZAGORSKI mlinci, kako Udruga prikuplja takve materijale te da ih podijele s nama. Važno je napomenuti da starost takvog zapisa nije presudna, pomoći će nam i noviji dokazi, međutim što je dokaz stariji to su veće mogućnosti da će se korisiti u samom procesu zaštite.

Svi materijali mogu se poslati na e-­‐mail adresu Udruge tradicija.zagorja@gmail.com, putem pisane pošte na adresu Udruga Tradicija Zagorja, Brestovec Orehovički bb, 49221 Bedekovčina ili na telefon 049/ 638-­610

Napominjemo da će članovi Udruge poklon paketima nagraditi one čiji materijali će se koristiti u ovom procesu i doprinjeti našem cilju, a to je zaštita zagorskih mlinaca. Stoga vrlo je važno da se uključi što veći broj ljudi kako bi i mi Zagorci konačno imali još jedan proizvod zaštićen na tržištu ne samo Hrvatske već kasnije i Europe.

Unaprijed Vam se zahvaljujemo na objavi i pomoći!

S poštovanjem,
Matija Gulija Predsjednik Udruge Tradicija Zagorja